De aard van jouw beestje

Boekentip

De wereld verandert snel en de onvoorspelbaarheid neemt toe. Van die onzekerheid hebben we vooral de afgelopen 2 jaar veel gemerkt. Mensen en bedrijven moesten zich in een korte periode aanpassen en meegaandheid of jezelf ertegen afzetten werd soms in 'extreme' wijze geuit.

Het boek ‘De Aard van Jouw Beestje’ van Marc Stijfs en Jos Crijns helpt om inzicht te krijgen in jezelf, de ander en het team. Het is essentieel te weten hoe je als individu in elkaar zit en hoe dat overkomt op anderen. Daarbij bestaat geen goed of fout. Vooral je authentieke zelf zijn blijft de basis van succes. Hoe je daarmee omgaat is wel bepalend voor veel factoren!

In dit boek wordt de kleurentheorie van Graves als basis genomen en dat levert krachtige metaforen op. Kleuren om jezelf en anderen te kenmerken zijn krachtig zolang het als hulpmiddel gebruikt wordt en niet als waarheid wordt gezien. Houd dat in gedachten en deze theorie helpt je verder!

Dit boek geeft een prima handvat om zelf aan de slag te gaan; in je organisatie en als ondersteuning bij leertrajecten zoals crosstrainen. Het boek leest makkelijk weg en geeft praktische achtergronden en tips. Een aanrader!

Voor wie we werken

Noctuam helpt organisaties in de maakindustrie om keten- en organisatiebreed, samen met de medewerkers, structureel te verbeteren. Met de bewezen methode QRM (Quick Respons Manufacturing), optimaliseren we de processen en verkorten we de doorlooptijden. Deze bedrijven hebben Noctuam's kennis en kunde al succesvol ingezet.

Bekijk alle sectoren

Ron Sacré Linkedin

Mathieu werkt vanuit zijn praktische ervaring, wat door mij en het personeel als prettig wordt ervaren. Hij snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer.

Ron Sacré - Interim Productie Manager
Hebo

Groei door optimalisatie bij Hebo Kozijnen

Hebo Kozijnen - Timmerfabrikant