Voor wie we werken

Noctuam helpt organisaties in de maakindustrie om keten- en organisatiebreed, samen met de medewerkers, structureel te verbeteren. Met de bewezen methode QRM (Quick Response Manufacturing), optimaliseren we de processen en verkorten we de doorlooptijden. In deze branches kan Noctuam's kennis en kunde al succesvol worden ingezet.

 • Grafische industrie

  O.a. snelheid van leveren, voldoen aan de klantverwachtingen, crosstrainen en werken in teams, versnellen van de doorstroming, verlagen onderhanden werk en voorraden gereed product, werkplekorganisatie.

 • Metaal, plaatwerk, machinebouw, fijnmechanica

  O.a. vrijgave moment van productiestart, wanneer is de engineering gereed, tot waar kan de klant ingrijpen in het proces, het klant-order-ontkoppelpunt, creëren van doorstroming, materiaalbeschikbaarheid, toelevering van koopdelen, crosstrainen en werken in teams.

 • Kunststofproductie

  O.a. vrijgave moment van productiestart, wanneer is de engineering gereed, tot waar kan de klant ingrijpen in het proces, het klant-order-ontkoppelpunt, creëren van doorstroming, materiaalbeschikbaarheid, toelevering van koopdelen, crosstrainen en werken in teams.

 • Timmerbedrijven

  O.a. wanneer starten met de productie, hoe de afhankelijkheid van aannemers verkleinen, vrijgave moment van productiestart, wanneer is de engineering gereed, tot waar kan de klant ingrijpen in het proces, het klant-order-ontkoppelpunt, creëren van doorstroming, materiaalbeschikbaarheid, toelevering van koopdelen, crosstrainen en werken in teams.

 • Meubelindustrie

  O.a. wanneer starten met de productie, hoe is de afhankelijkheid van leveranciers, optimaliseren kantoorprocessen in afstemming met de (eind)klant, vrijgave moment van productiestart, wanneer is de engineering gereed, tot waar kan de klant ingrijpen in het proces, het klant-order-ontkoppelpunt, creëren van doorstroming, materiaalbeschikbaarheid, toelevering van koopdelen, crosstrainen en werken in teams.

 • Installatiebedrijven, handel en dienstverlening

  O.a. optimaliseren kantoorprocessen in afstemming met de (eind)klant en de beschikbare (monteurs)capaciteit, reactiesnelheid en optimalisatie van monteursplanning, crosstrainen en werken in teams.

Persoonlijke referenties

Ron Sacré Linkedin

Mathieu werkt vanuit zijn praktische ervaring, wat door mij en het personeel als prettig wordt ervaren. Hij snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer.

Ron Sacré - Interim Productie Manager

In 2015 hebben we we Mathieu ontmoet tijdens de opstart van onze implementatie van QRM bij FMI Precision in Bergen op Zoom. Sinds die tijd heeft hij ons ondersteund met zijn kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement dat aan de orde kwam in combinatie met de QRM theorie. Dat heeft ons zeer goede resultaten opgeleverd. Zodoende Begeleidt Mathieu in 2018 vier FMI productie-bedrijven.

Mathieu werkt vanuit zijn praktische ervaring, wat door mij en het personeel als prettig wordt ervaren. Hij snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer en kan deze spiegelen met andere markten die soortgelijke problematiek hebben.

Hierdoor wordt er op een ‘out of the box’ manier gedacht die aansluit bij mijn behoefte om in een sterk veranderende 24/7 markt het ook voor jong, hoog en laag opgeleid personeel op de werkvloer aantrekkelijk te maken om het maximale te halen uit de beschikbare capaciteit.

Ik zou iedereen die te maken heeft met een productie-omgeving aanraden om met Mathieu de mogelijkheden te bespreken om het maximale uit de capaciteit te halen en het voor de medewerkers aantrekkelijk te maken dat zelfstandig te kunnen realiseren.

Rob Nikkels Linkedin

Zelf ben ik nog veel enthousiaster geworden omdat (net als ikzelf) Mathieu naast het ‘kale’ proces ook sterk kijkt naar de mens – organisatiemogelijkheden.

Rob Nikkels - Plant Manager QEW Specialty Compounding

Na een training QRM gevolgd te hebben ben ik na 19 jaar (operations) van baan veranderd en als QRM procesmanager bij een producent voor roestvrijstalen producten en componenten aan de slag gegaan. Daar was Mathieu Siemons als adviseur werkzaam om QRM-begeleiding binnen de organisatie te geven.

We hebben samen de QRM filosofie en praktische uitwerking een boost gegeven binnen de productie-organisatie. Een pittige opgave met veel “invloeden” van buitenaf die het proces regelmatig verstoorden, maar de doelstellingen zijn behaald. Zelf ben ik nog veel enthousiaster geworden omdat Mathieu (net als ikzelf) naast het ‘kale’ proces ook sterk kijkt naar de mens – organisatiemogelijkheden. Ik heb Mathieu leren kennen als een kundig man op allerlei gebieden zoals Finance, Change management, QRM, Samenwerking, Management, steller van kritische vragen en aandrager van oplossingen. Kritische vragen die de pijnpunten in de organisatie blootlegt, maar ook klankbord is voor het samen zoeken naar oplossingen. Altijd met de insteek dat de oplossing uit de organisatie moet komen, anders werkt het niet. Mathieu staat voor persoonlijke verbondenheid met de organisatie maar ook met de mensen.

Ik heb veel van Mathieu mogen leren, we hebben nog steeds contact en ik zou met veel liefde en plezier samen met Mathieu zo weer aan een volgend project of organisatieverandering beginnen. Mathieu geeft commitment en als de organisatie ook zijn commitment geeft dan zijn er samen hele mooie zaken mogelijk.

Rob Nikkels – Hoofd Bedrijfsbureau Viets Constructie – Harskamp

Brigitte Lieftink Linkedin

Zijn visie om het ‘simpel’ te houden en je gezonde verstand te gebruiken paste goed bij ons en heeft ons veel mooie inzichten en verbeteringen gebracht.

Brigitte Lieftink - Voormalig Operationeel Manager Brand Control Rooms, Deventer

Ik heb Mathieu leren kennen in mijn vorige functie voor de implementatie van QRM en verbetertrajecten binnen de organisatie. Na een aantal gesprekken en verkenning van beide zijden, zijn we gestart met de eerste gesprekken voor de implementatie van QRM. Hierin viel me op dat er bij Mathieu veel aandacht en een luisterend oor was voor de gehele organisatie en hoe we QRM hier het beste, specifiek voor ons, konden toepassen. Wat ik hierin vooral als prettig heb ervaren is zijn werkwijze, niet volgens een vast protocol en niet volgens ‘het boekje’, maar echt luisteren waar de problemen en verbeteringen liggen in de organisatie en hier gezamenlijk op sturen.

Dit bracht veel mooie inzichten en verbetertrajecten, waarbij orders beter door het bedrijf stroomde en er meer onderlinge verbondenheid ontstond tussen alle werknemers, omdat er zelf sturende teams werden gecreëerd en dit dus tot meer betrokkenheid leidde van alle werknemers.

Zijn visie om het ‘simpel’ te houden en je gezonde verstand te gebruiken paste goed bij ons en heeft ons veel mooie inzichten en verbeteringen gebracht.

Hebo

Groei door optimalisatie bij Hebo Kozijnen

Hebo Kozijnen - Timmerfabrikant

QRM-consultants en trainers Mathieu Siemons (Noctuam) en Rob Goosensen (Rogos) begeleiden momenteel Hebo Kozijnen in Hengevelde naar een toekomstbestendige organisatie. Optimalisatie van processen, betere samenwerking, effectief leiderschap en ­probleemoplossend vermogen maken de dit jaar het veertigjarig jubileum vierende onderneming klaar voor de volgende decennia. Lees het hele artikel hier.

Voor wie we werken

Noctuam helpt organisaties in de maakindustrie om keten- en organisatiebreed, samen met de medewerkers, structureel te verbeteren. Met de bewezen methode QRM (Quick Respons Manufacturing), optimaliseren we de processen en verkorten we de doorlooptijden. Deze bedrijven hebben Noctuam's kennis en kunde al succesvol ingezet.

Bekijk alle sectoren

Ron Sacré Linkedin

Mathieu werkt vanuit zijn praktische ervaring, wat door mij en het personeel als prettig wordt ervaren. Hij snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer.

Ron Sacré - Interim Productie Manager
Hebo

Groei door optimalisatie bij Hebo Kozijnen

Hebo Kozijnen - Timmerfabrikant