Het Doel

Boekentip

"Het Doel van Eliyahu Goldratt is een echte klassieker! Het boek is in 1986 verschenen en heeft nog niets aan kracht en waarde ingeboet. Ontzettend leuk om te lezen! Mijn eigen versie heb ik in 1989 aangeschaft tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde en het boek is nu nog steeds te koop.

Dit boek gaat over de Theory of Constraints (TOC). Oftewel, de ‘bottleneck-theorie’ Deze theoretische benadering is in romanvorm geschreven. De lezer wordt meegenomen in het zoekproces van de hoofdpersoon om zijn productiebedrijf van een naderende sluiting te behoeden. Goldratt schenkt veel aandacht aan de context van de theorie, omdat hij zijn lezer geen panklare oplossingen wil aanreiken, maar vooral wil laten ervaren hoe oplossingen en leerprocessen tot stand kunnen komen.

De TOC zelf wordt inzichtelijk gemaakt door de beschrijving van de bottlenecks van het productieproces. De bottlenecks bepalen uiteindelijk het tempo van het gehele proces. Verkeerd omgaan met bottlenecks betekent een faillissement van een organisatie.

Ben jij op zoek naar verbeteringen in jouw organisatieketen? Dan is 'Het Doel' een echte aanrader om te lezen!"

Voor wie we werken

Noctuam helpt organisaties in de maakindustrie om keten- en organisatiebreed, samen met de medewerkers, structureel te verbeteren. Met de bewezen methode QRM (Quick Respons Manufacturing), optimaliseren we de processen en verkorten we de doorlooptijden. Deze bedrijven hebben Noctuam's kennis en kunde al succesvol ingezet.

Bekijk alle sectoren

Ron Sacré Linkedin

Mathieu werkt vanuit zijn praktische ervaring, wat door mij en het personeel als prettig wordt ervaren. Hij snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer.

Ron Sacré - Interim Productie Manager
Hebo

Groei door optimalisatie bij Hebo Kozijnen

Hebo Kozijnen - Timmerfabrikant