De 49 basisregels voor het delen, benutten en belonen van kennis

Boekentip

"In de huidige samenleving is kennis belangrijker dan ooit. Het is sneller te verkrijgen, maar tegelijkertijd ook snel weer verouderd. Het boek 'De 49 basisregels voor het delen, benutten en belonen van kennis' van Jeroen Bertrams geeft basisregels die grotendeels direct in de praktijk toepasbaar zijn. Voorwaarde is wel: met tijd en aandacht vanuit de leiding van een bedrijf. Alleen de noodzaak bespreken en niet tot actie overgaan, zie ik regelmatig in de praktijk.

In dit boek worden de 'regels' van het ontwikkelen, opdoen, delen en benutten van kennis duidelijk beschreven. Let op het laatste punt, het benutten van kennis is een doel op zich! Een mooie basisregel is nummer 23: ‘Maak een overzicht van geleerde lessen en vermijdbare fouten’. Praktisch haalbaar en resultaat bijna gegarandeerd. Maar ook regel 24: ‘Maak gebruik van best practices’. Daarmee wordt kennis omgezet naar de operatie. Voor maakbedrijven die met procesoptimalisatie aan de slag gaan zijn deze twee regels vrijwel direct toe te passen en geven meetbaar resultaat. Natuurlijk is er veel meer te halen uit kennismanagement. Het boek geeft daarvoor genoeg handvatten. Uit ervaring blijkt wel, kleine stappen vooruit geven het snelste resultaat!

Het boek is zeker een aanrader als kennismanagement een (strategisch) doel is en praktisch ingevuld moet gaan worden. Net zoals Quick Response Manufacturing geen kunstje is, geldt dat ook voor kennismanagement. Het versterkt elkaar zeker!"

Voor wie we werken

Noctuam helpt organisaties in de maakindustrie om keten- en organisatiebreed, samen met de medewerkers, structureel te verbeteren. Met de bewezen methode QRM (Quick Respons Manufacturing), optimaliseren we de processen en verkorten we de doorlooptijden. Deze bedrijven hebben Noctuam's kennis en kunde al succesvol ingezet.

Bekijk alle sectoren

Ron Sacré Linkedin

Mathieu werkt vanuit zijn praktische ervaring, wat door mij en het personeel als prettig wordt ervaren. Hij snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer.

Ron Sacré - Interim Productie Manager
Hebo

Groei door optimalisatie bij Hebo Kozijnen

Hebo Kozijnen - Timmerfabrikant